„Muusikalised kohtumised“ vanavene, bütsantsi ja gruusia liturgilist laulu ning armeenia traditsioonilise instrumentaalmuusikaga

2 minutit

Kui Tartus ja Ilumäel saab „Õhtumeditatsioonide” sarjas kuulata eraldi vastavalt Levon Tevanjani (Armeenia) ja ansamblit Russki Lad (Venemaa), siis Viljandis ja Rakveres avaneb „Muusikaliste kohtumiste” raames võimalus kuulata vaheldumisi mõlemaid esinejaid. „Muusikalised kohtumised” on sari, mis on välja kasvanud kontserdiagentuuri FA Concerto ja Tartu vanamuusika festivali „ORIENT et OCCIDENT” aastatepikkusest tööst, kus on kõrvutatud erinevaid iidseid muusikatraditsioone nii Euroopast kui ka Aasiast. Kui varasematel aastatel on need põnevad kohtumised aset leidnud pigem spontaansetel ühismusitseerimistel klubilises õhkkonnas, siis nüüd püütakse tuua need laiema publikuni kontsertidel. Nii kohtuvad sel korral oma valdkonna tippu kuuluvad vanavene ja bütsantsi liturgilise muusika ansambel Russki Lad Venemaalt ja Armeenia duduki- ja traditsiooniliste flöötide virtuoos Levon Tevanjan Armeeniast
31. mail kell 21 Tartu Jaani kirikus esineb „Õhtumeditatsioonidel” Levon Tevanjan (duduk, armeenia traditsioonilised flöödid) ja kavas on armeenia traditsiooniline instrumentaalmuusika.
3. juunil kl 18 Rakvere Püha Kolmainu kirikus ning 4. juunil kl 19 Viljandi Jaani kirikus esinevad sarjas „Muusikalised kohtumised” ansambel Russki Lad ja Levon Tevanjan, kavas vanavene, bütsantsi ja gruusia liturgiline laul ning armeenia traditsiooniline instrumentaalmuusika.
5. juunil kl 18 Ilumäe kirikus on „Õhtumeditatsioonidel”ansambel Russki Lad esitamas vanavene, bütsantsi ja gruusia liturgilisi laule.
Täpsem info: WWW.FESTIVITAS.EE 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp