Eesti helitööde esiettekanded Eliisabeti kirikus

2 minutit

Laupäeval, 24. mail kell 16 toovad sopran Kai Kallastu ja vioolamängija Talvi Nurgamaa Pärnu Eliisabeti kirikus Pärnu Ooperi sarjas “Musica Sacra” esiettekandele Ülo Kriguli ja Tatjana Kozlova-Johannese uudisteosed.

Ülo Kriguli (sünd 1978) “Random Airs” sopranile ja vioolale kujutab enesest muusikaliste fantaasiapiltide jada, milles laulvad vokaallõigud vahelduvad sosinate ja hüüetega. Vioolapartii moodustab sopranipartiile toetava ja kommenteeriva aluse. Tatjana Kozlova-Johannese sugestiivse unenäolise väljendusjõuga “Kirjad” põhineb katkenditel Marina Tsvetajeva ja Boriss Pasternaki kirjavahetusest.

Sopran Kai Kallastu on õppinud laulmist Metropolia ülikoolis Soomes ning osalenud paljudel meistrikursustel. Tema õpetajateks on olnud Malle Raid, Matti Pelo, Johanna Bister ja Irina Gavrilovici. Ta on esinenud ooperilaulja, kammermuusiku ja orkestrisolistina. Tema repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ning ta on olnud mitme helilooja eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja. Ta on olnud Eesti Interpreetide Liidu stipendiaat aastatel 2009, 2010 ja 2012. (http://www.kallastu.ee)

Vioolamängija Talvi Nurgamaa on õppinud Eesti muusikaakadeemias vioolat Viljar Kuuse ja Peeter Paemurru juhendamisel. 2003. aastast õppis Viini muusikaülikoolis (Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien) vioola erilalal Wolfgang Klosi vioolaklassis. Ühtlasi õppis ta samas ülikoolis Christoph Angereri juures viola d’amore’i. Turneed on viinud teda okrestrandi, ansamblisti ja improvisaatorina Euroopa riikidesse, sh Balkanimaadesse, ja Hiina. On osalenud mitmetel uue muusika kursustel nagu Impuls Akademie Graz, International Ensemble Modern Academy, Freiburgi Improvisatsiooni Sümpoosium.

Info http://www.ooper.parnu.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp