Tallinnas toimub suvel Euroopa antropoloogide tähtsaim konverents

1 minut

Euroopa Antropoloogide Assotsiatsiooni aastakonverentsi peateema on “Collaboration, Intimacy & Revolution – innovation and continuity in an interconnected world” (Koostöö, lähedus ja revolutsioon – innovatsioon ja järjepidevus tihedate seoste maailmas).

Peaesineja on USA antropoloog Elizabeth Povinelli, kes on uurinud Austraalia valitsuse tegevuse mõju ühe aborigeenide hõimu näitel alates 1970ndatest. Sellest uurimusest kõneleb professor Povinelli ka oma konverentsiettekandes “Downloading the Dreaming? All of it extinguished but none of it dead?”.

150 arutelus, filmilinastustel ja laboratooriumides analüüsitakse ühiskonnas toimuvaid muutusi. 21. sajand on antropoloogiat kui teadusharu olulisel määral mõjutanud, tekkinud on uued andmeliigid, võimalik on kasutada uut tehnoloogiat ning tihenenud on koostöö teiste teadusharudega.

Konverentsi korraldab Tallinna Ülikooli Eesti Humanitaarinstituudi antropoloogiaosakond koostöös Euroopa Antropoloogide Assotsiatsiooni, Tartu Ülikooli ja Riia Stradinsi Ülikooliga

Konverentsi veeb: http://www.easaonline.org/conferences/easa2014

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp