Alanud on Annelinna visioonikonkurss

2 minutit

Konkursi üks eesmärk on parandada Annelinna kergliiklusalasid ja vaadelda nende haakumist üldisesse linna kergliiklusvõrgustikku. Eesmärgiks ei oleüksnes kergliikluse võimaldamine, konkursitöölt eeldatakse ka realistlikkeettepanekuid, kuidas luua kergliiklusaladel urbaanset kvaliteeti ja sidudaneed väli- ja vabaajategevusi võimaldava ruumiga. Samuti oodataksekonkursitöödelt Annelinnas võimalike vabaaja veetmise viiside uurimist jasidumist avaliku ruumi võrgustikuga. Pakutavad lahendused ei pruugi ollauniversaalsed ja tavapärased, kuna suure elanike arvu tõttu võib tuvastadarohkelt erinevaid huvigruppe. Plussiks peetakse lahenduste sotsiaalsettundlikkust ja kontekstuaalsust ning Annelinna omapärade ja omapärasteruumide väljatoomist.

Avaliku ruumi all ei peeta siin silmas ebamäärases (rahvarohkes) kasutuses olevat ruumi, vaid konkreetseid tegevusi ja ka privaatsemat, individualiseerumise võimalusi pakkuvat ruumi. Loetletud ülesannetega seonduvaks teemaks on kohalike elanike aktiivsuse ja initsiatiivi küsimus. Töödelt oodatakse ka selle teema analüüsi ja ettepanekuid ning strateegiaid elanike aktiivsuse ja ruumiga suhestumise
parandamiseks. Pakutavad strateegiad võivad olla nii ratsionaalsed kui ka mängulised, lisaks initsiatiivi kasvatamisele võib nende eesmärk olla Annelinna (tagasi) toomine tartlase kognitiivsele kaardile, Annelinna ajaloo nähtavale toomine, Annelinna omapärade ja potentsiaalide avamine ja väljatoomine.

Nii ruumilisi ettepanekuid kui strateegiad hinnatakse ühes kategoorias, peamiseks hindamiskriteeriumiks on (elu)keskkonna kvaliteedi tõus. Välja antakse kolm 4000-eurost preemiat.

Tööde esitamise tähtaeg on 26. august 2014. a kl 16.

http://annelinnaportaal.wordpress.com/konkurss/.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp