Kuula pärlisosinat

1 minut

Eesti Kammerkooride Liidu kontserdisarja „Kuulajale” hooaja lõpetavad kontserdid, mis kannavad salapärast pealkirja „Pärlisosin”. Kava on noored dirigendid Ülle Tuisk ja Tiiu Sinipalu. kokku pannud peamiselt XX sajandi prantsuse, norra, soome, ameerika ja loomulikult eesti heliloojate loomingust, aga kõlab ka mõni teos XVI sajandist.

Kontserdisari „Kuulajale” esitleb omanäolisi ja mitmekülgse tegevusega Eesti kammerkoore. Kevadistel kontsertidel Tallinnas ja Tartus kuuleb 1987. aastal Tallinna Püha Vaimu kiriku juures tegevust alustanud kammerkoori Crede, kes 2012. aasta Eesti kammerkooride festivalil saavutas B-kategoorias I koha. Teiseks esinejaks on 2011. aastal loodud kammernaiskoor Sireen, kes on oma lühikese tegevusaja jooksul jäänud silma ja kõrva paljudele muusikasõpradele. Sireen võitis rahvusvahelisel koorifestivalil „Tallinn 2013“ naiskooride kategoorias II preemia.

Ülle Tuisu sõnul, kes juhatab mõlemat koori, on kava valitud kevadiselt rõõmsameelne ja efektne: „Kevad annab armastusele uue lootuse ja selle tunde tahame ka kuulajatele edasi anda”.

Mõlemad kammerkoori dirigendid peavad väga oluliseks koori kõla ja muusika kvaliteeti. Tiiu Sinipalu sõnul taotleb kammernaiskoor Sireen hõrku ning naiselikult tummist ja lummavat kõla: „Juba ainuüksi selle kõla tõttu võiks kontsert kuulajale huvi pakkuda”.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp