Raadioteater tähistab F. Moori sünniaastapäeva, antakse üle preemiad

2 minutit

 
Rahvusringhäälingu Raadioteater annab näitlejaauhinda välja alates 1998.aastast. Auhinna eesmärk on jäädvustada kuuldemängude pikka traditsiooni eesti kultuuris ja väärtustada näitlejate tööd raadios.
 
Eesti Nuku- ja Noorsooteatri näitleja Liivika Hanstin pälvib näitlejaauhinna mõtte- ja tundetäpse järjejutu esitamise eest (Marina Elbasaare „Slummidiplomaadid“) ning värvikate rollide eest lastekuuldemängus „Timbu-Limbu õukond ja lumemöldrid“ (Kalju Kangur / raadioseade ja lavastus Venno Loosaar, rollid: Ema ja Toru-Loru).
 
Liivika Hanstinist on alates aastast 2005 kujunenud usaldusväärne ja isikupärane järjejutulugeja, kes vahendab eri žanrites kirjanduslikke tekste tundliku sisseelamise ja targa distantsiga. Ta on esitanud ka luulepõimikuid ja mänginud kuuldemängudes.
 
Näitlejaauhinna kõrval antakse üle kaks Felix Moori nimelist tänuauhinda. Tunnustuse pälvib raadiohääl Mari Tarand, eesti keele ja meele pühendunud kandja ning vahendaja. Samuti Vilhard Pilvisto, kauaaegne raadio heliinsener, innukas ja meisterlik kultuuripärandi talletaja. 
 
Felix Moori jaoks oli raadio kõige suurem ime. Raadios saavad kokku inimhääl ja seda jäävustav tehnika. Ühte ei oleks teiseta – need kaks poolust moodustavad ringhäälingu. Tänavuse Felix Moori nimelise tänuauhinna laureaadid esindavad mõlemat  poolust. Nende elutöö on kulgenud ringhäälingus, oma kutsumusega on nad tänagi aktiivselt seotud. 
 
Auhind põhineb eraalgatusel, väljaandja on Mart Relve. Tänuauhind on mõeldud tunnustuseks missioonitundliku loova töö eest eestikeelsel kultuurimaastikul.
 
Auhinnad antakse üle esmaspäeval, 14. aprillil kell 15 Särevi Teatritoas (Tallinn, Tina 23 – 13).

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp