Jan Tomsoni näitus “Commercial Graphics”

1 minut

Temnikova & Kasela galerii kutsub teid Jan Tomsoni näituse “Commercial Graphics” avamisele reedel, 29.märtsil 2013, kell 19.00. Näitus on avatud Lastekodu ruumis kuni 3. maini 2013.

Tomson on vabakutseline graafiline disainer ja Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini osakonna õppejõud. Ta on töötanud erinevates valdkondades, sealhulgas muusika, teatri, televisiooni ning kunsti aladel. Tema tööde hulka kuuluvad näiteks KUMU avamiseks loodud optilise mustriga tramm ja buss; Pastaca, Vaiko Epliku, Chalice, Kohviradio, Mari Kalkuni ja paljude teiste Eesti muusikute plaadikujundused; Tallinna XV Graafikatriennaali ning Londoni arhitektuurifestivali Eesti ekspositsiooni visuaalne identiteet ja graafiline kujundus (koos Indrek Sirkliga); NO70 etenduse “Katuselt” kunstnik ning kaasautor. Tomsoni hiljutise publikatsiooni “Vanishing Point” andis eelmine aasta välja Eesti iseseisev kirjastus Lugemik.

“Commercial Graphics” on Tomsoni esimene kunstinäitus, mis koosneb spetsiaalselt galerii ruumidesse loodud väljapanekust. Võttes baasiks oma kogemust kommertsdisaini maailmast ning selle taustsüsteemidest, käsitleb ta antud näituses selle taga toimivat mehhanismi, algmaterjale, publikule suunatud visuaalset keelt ning sümbolite ja sõnumite edastamise ühikuid. Galerii kontekstis püstitavad Tomsoni tööd küsimusi ka selle kohta, mis rolli mängivad esteetika ja kommertstegevus kunsti maailmas.

Näitus on avatud neljapäeviti ja reedeti 15.00-17.00

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp