Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli kinosaali ametlik avamine

1 minut

Tallinna Ülikooli Balti filmi- ja meediakool avab 14. märtsil kell 15.00 ametlikult oma uue kinosaali, mis on varustatud kaasaegseima projektsiooni ja helitehnikaga. Saalis on kasutusel Eestis esimene 4K resolutsioonis digitaalne kinoprojektor.

Avaüritusel peab ettekande Sony Digital Cinema Euroopa müügijuht Tore Mortensen, kes räägib Sony uuema põlvkonna projektori tehnilistest võimalustest ning digitaalse kino tehnilisest arengust. Külalisi tervitavad Tallinna Ülikooli rektor professor Tiit Land ja Balti filmija meediakooli direktor Katrin Saks.

Avamisüritusel linastub 4K resolutsioonis Quentin Tarantino värske linateos „Vabastatud Django“ (USA 2012, 165 min). Huvilistel on võimalik külastada kinosaali projektsiooniruumi ning teha ringkäik Balti filmija meediakooli ruumides.

105-kohaline kinosaal on kasutusel ka loengu- ja konverentsisaalina. Esmaspäeva õhtuti toimuvad kinosaalis Tallinna Ülikooli üliõpilastele suunatud NOVA kinoklubi avatud seansid, kus näidatakse Euroopa Filmiakadeemia auhindu pälvinud filme. Saalis leiavad aset ka tudengifilmide esilinastused ja kohtumisõhtud autoritega. Kinosaalis hakkab aset leidma tudengifilmifestival Sleepwalkers, varsti on plaanis alustada ka regulaarsete kinoseanssidega.

Kinosaal asub Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli NOVA majas 4. korrusel ruumis N406.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp