Näitus “Ellujääjad. Lume ja jää linnud” Läänemaa Muuseumis

1 minut

Lindude pildistamisele spetsialiseerunud Markus Varesvuo (s. 1960) on tunnustatud linnufotograaf nii Soomes kui välismaal. Tuhandeid tema fotosid on avaldatud loodusajakirjades ja -raamatutes kõikjal maailmas ning ta on saanud mitmeid rahvusvahelisi auhindu. Lisaks erialaväljaannetele leiab tema fotosid ka reklaamides ja mitmesuguste toodete kujunduses. Samuti kasutatakse tema loomingut linnukaitsetöös mitmel pool Euroopas.

Varesvuo pildistab peamiselt Euroopas pesitsevaid linde. Huvi lindude vastu tekkis tal 11-aastaselt, pildistama hakkas ta neid 15-aastaselt. Põhikohaga linnufotograaf on ta aastast 2005. Suurepärased meistriteosed sünnivad praegu Canoni fotoaparaatide EOS 1D ja 1Ds mark III abil, enamasti 500 mm ja 800 mm objektiividega.

Varesvuo on koostanud viis raamatut, neid kõiki iseloomustab tugev visuaalsus ja emotsionaalsus. Tema fotodega raamat ”Ellujääjad. Lume ja jää linnud” valiti 2008. aasta Soome kauneimate raamatute hulka. Põhjala talv on karm, kuid paljud linnuliigid saavad hakkama ka raskete ilmastikutingimustega. Igal linnuliigil on oma ellujäämisviis.

Näitus ”Ellujääjad. Lume ja jää linnud” on Soome Instituudi rändnäitus ja selle on koostanud Lintukuva oy ja Soome Instituudi Tartu osakond.

Näitus on avatud alates 7.märtsist ning jääb avatuks 31.märtsini 2013.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp