Maailmakuulsad Berliini Filharmoonikud Coca-Cola Plazas

2 minutit

Reedel, 8. märtsil kell 20:30 leiab Tallinnas, Coca-Cola Plazas aset maailma ühe juhtiva sümfooniaorkestri, Berliini Filharmoonikute kontserdi otseülekanne, mida dirigeerib 30aastane üliandekas lätlane Andris Nelsons.

Rahvusooper Estonia dirigendi Risto Joosti sõnul kuuluvad Berliini Filharmoonikud maailma orkestrite esikolmikusse. „Oma erakordse kõla poolest tuntud Berliini Filharmoonikutel on lisaks ülimale professionaalsusele ka väga avatud lähenemine musitseerimisele. Kunstipärased kontsertsalvestused ajast, mil orkestrit juhtis legendaarne Herbert von Karajan, olid esimesed omataoliste seas,“ sõnas Joost.

Kontsert, mis kannab nime „Sümfoonilised maailmad – Mozart, Wagner, Šostakovitš“, toob kuulajateni mitmekülgse ja põneva kava. Ettekandmisele tulevad Wolfgang Amadeus Mozarti 1779.a Salzburgis komponeeritud sümfoonia nr 33 B-duur, jälgmisel nädalal ka Rahvusooperis Estonia lavastuva Richard Wagneri ooperi Tannhäuser avamäng ning Dmitri Šostakovitši sümfoonia nr 6.

Kontserti dirigeeriv Andris Nelsons, keda on nimetatud muuhulgas muusikamaailma musterkujuks ja üheks mõjukaimaks Wagneri loomingu dirigentideks läbi aegade, astub sageli üles Londoni Kuninglikus Ooperis Covent Gardenis, New York Metropolitan ooperiteatris, Viini ja Berliini Riigiooperis.

„Nelsons on väga ekspressiivne dirigent, ta musitseerib kogu hingega ja tema esitused ei jäta kunagi publikut külmaks,“ julgustas Risto Joost muusikasõpru lõunanaabrist kolleegi etteastest osa saama. „Minul on eestlasena soe tunne näha, et naaberriigi noor dirigent on jõudnud nii kaugele – dirigeerida Berliini Filharmoonikuid on kindlasti iga dirigendi unistus,“ tõdes Joost.

Eesti publikul oli viimati õnn näha Andris Nelsonsi dirigendipuldis möödunud aasta oktoobris, kui ta astus siin üles Birminghami Sümfooniaorkestriga, keda ta tänagi dirigeerib.

Berliini Filharmoonikute kontserdi linastus algab reedel, 8. märtsil 20:30 ning otseülekande sissejuhatuses saavad vaatajad osa kontserdi lavatagustest ettevalmistustest ning intervjuudest orkestri esindajatega. Kontsertülekanne kestab koos sissejuhatuse ja vaheajaga kokku 3 tundi ja 10 minutit. Kontserti kannavad üle 120 kino kõikjal Euroopas.

Lisainfo ja piletimüük: http://www.forumcinemas.ee/Event/299607/?dt=08.03.2013

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp