Eesti Põllumajandusmuuseumi üritused märts 2013

2 minutit

14. märts kell 14 Näitus „Vormilt pesu, sisult ilu. Sisult toit, vormilt puit“

Eesti Põllumajandusmuuseumi õpikoja II korrusel avatakse muuseumi tekstiili- ja puidukogusid tutvustav näitus „Vormilt pesu, sisult ilu. Sisult toit, vormilt puit.“ Näitus on pühendatud Eesti Vabariigi 95. juubelile, Eesti Põllumajandusmuuseumi 45. aastapäevale ning kultuuripärandi aastale.

Muuseumi tekstiilikogude põhjal kokku pandud näituseosas saab külastaja ajas tagasi rännata ja mõtiskleda selle üle, kuidas on ühe sajandi jooksul muutunud inimese esteetilised arusaamad naiste käsitööst.

Muuseumi puidukogude põhjal kokku pandud näituseosas keskendutakse igapäevastele tarbeesemetele, mis on seotud toiduga. Eksponeeritud on arhailised tööriistad, millega esemeid meisterdati ja esemed, mida kasutati nii toidu hankimiseks kui ka valmistamiseks.

Ekspositsiooni mõlemas osas on välja pandud näidisesemed, mida on võimalik huvilistel endil valmistada, osaledes Eesti Põllumajandusmuuseumi õpitubades ja kursustel.

26.–27. märts kell algusega kell 10 Tähtpäevaüritus Lihavõtted

Kas me tähistame kevadpühi, urvapühi, lihavõtteid, munapühi või ülestõusmispühi, miks me värvime just siis mune ja mida tähendavad erinevat värvi munad. Seda kõike ja veel palju muudki saate teada, kui tulete Ülenurmele kevadet tervitama ja lihavõteteks ettevalmistusi tegema.

Värvime mune talu-moodi, võistleme munade veeretamises, meisterdame pühadekaunistusi, läheme külla kanadele-kukkedele ja lihavõttejänkule.

Maitseme maiust “Tibu üllatus”.

8. märts kl 10 Haridusprogramm Sepatöö

9. märts kell 10 Silmuskudumise kursus

12. märts kell 10 Ühepuukausi või -liua kursus

16. ja 23. märts kell 10 Kahepäevane kursus Laste rahvarõivad. Ristimiskostüümi valmistamine

18.–22. märts kell 10–15 Koolivaheaeg õpikojas

Teemapäevad:

18. märts Hällilapse kaitsenukk

19. märts Puidust eseme voolimine

20. Märts Tekstiilist koti kaunistamine

21. märts Puidust eseme voolimine

22. märts Taaskasutatud tekstiilist mänguasi

23. märts kell 10 Linnupesakastide meisterdamine

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp