Narva Muuseumis avatakse näitus „Tahan olla kaunis“

2 minutit

Reedel, 08. märtsil, kell 16.00 avatakse Narva linnuse viiendal korrusel näitus „Tahan olla kaunis“, kell 15.00 toimuvad meigi ja soengu tegemise meistriklassid.

Läbi kogu inimkonna ajaloo on naised tahtnud olla ilusad. Näitus „Tahan olla kaunis“ jutustab sellest, kuidas naised on enda eest igapäevaselt hoolitsenud ja püüdnud olla atraktiivsed.

Külastajatel on võimalus näha XX sajandil naiste poolt ilusa välimuse loomiseks kasutanud esemeid, mis pärinevad Narva Muuseumist ja erakogudest. Kõikidel soovijatel on võimalus teha ajalooline ekskurss eelmise sajandi ilumaailma, saamaks teada XX sajandi erinevate aastakümnendite iluideaale. Esteetilised ideaalid on pidevalt muutunud ning seda, mida ühel ajaperioodil tunnustati ilusaks on hiljem peetud primitiivseks või mõnikord isegi inetuks. Näitusel antakse ülevaade kosmeetika tekkimise ajaloost ning soengu, meigi ja maniküüri tegemise vahenditest. Need, kes eelistavad looduslikku kosmeetikat, saavad teada ka rahvalike juukse-, keha-, käte- ja näonahahoolduse võimalusi.

Lisaks on näitusel välja pandud läbilõige eripärastest maailmas leiduvatest iluideaalidest, mille nimel on inimesed sageli aastaid kannatanud. Vanasõna „Ilu nõuab ohvreid“ räägibki neist.

Näituse avamise päeval kella 15 kuni kella 16 toimuvad Narva linnuse remteris (kontserdisaal) tasuta meigi aluste (päeva- või õhtumeik) ja soengu tegemise (igapäevane ja pidulik soeng) meistriklassid, mida korraldavad Narva Lasteloomemaja noorte juuksurite stuudio „Creative-Stuudio“ 1. aasta õpilased (15-26-aastased). Meistriklassides saab õppida oma välimuse väärtuslikke külgi rõhutama ja puudusi varjama ning kasutama professionaalseid kosmeetikavahendeid.

Samuti näidatakse videomaterjali keha- ja küünemaalingute ning ja moetendentside kohta. Üritus lõppeb defileega.

Näitust toetab Kultuurkapital.

Näituse autor on Narva muuseumi teadur-folklorist Marina Kuvaitseva ja Kunstnik-kujundaja Narva kunstikooli õpetaja Olga Tjurina.

Ootame kõiki huvilisi Narva linnusesse näituse „Tahan olla kaunis“ avamisele reedel, 8. märtsil kell 16.00 ja meistriklassidesse kell 15.00. Näitus jääb avatuks 16. septembrini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp