Tiit Rammuli ja Ove Büttneri ühisnäitus “Sünnipäevad”

2 minutit

Reedel, 22. veebruaril kell 17.00 avatakse Tartu Linnaraamatukogu muusikaosakonna galeriis Ove Büttneri ja Tiit Rammuli ühisnäitus “Sünnipäevad”. Raamatukogu kolmele korrusele on välja pandud Büttneri maalid ja Rammuli graafika. Kunstnikke inspireeris tõsiasi, et ühe nädala sisse jääb nii nende endi kui ka Eesti Vabariigi sünnipäev ning tulemas on linnaraamatukogu 100. sünnipäev. 

Näitusele on välja pandud Ove Büttneri 2013. aasta hakul valminud värvikirevad maalid. Graafik Tiit Rammul aga on näitusele toonud pildid 24. veebruarist, ühel neist aastatagune India, teisel askeetlik pidusöök. Rammuli sõnul seostub sünnipäev talle inimeste kokkusaamisega, mälestustega, pisut ka nostalgiaga. Ta võtab sünnipäeva teema lühidalt kokku sõnadega: “Igatahes emotsionaalne virvarr, võib öelda ka, omamoodi tulevärk meeltes”. 

Ove Büttner on sündinud 1959. aastal Tallinnas ja lõpetanud Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis tahvelmaali eriala. Aastast 1990 on ta Eesti Kunstnike Liidu liige. Büttneri töid on eksponeeritud lisaks Eestile Saksamaal, Rootsis, Soomes ja Kanadas. 

Tiit Rammul on sündinud 1964. aastal Tartus. Ta on õppinud Tartu Kunstikoolis dekoraatori ja Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis graafika erialal. Rammul on Eesti Kujundusgraafikute Liidu liige alates 2006. aastast. Põhiliselt tegeleb ta raamatukujundaja ja illustraatorina ning peab ka õppejõu ametit Eesti Kunstiakadeemias. Rammul on osalenud plakatinäitustel ja on oma töid varemgi eksponeerinud koos Ove Büttneriga, sealhulgas ka Tartu Linnaraamatukogus. 

Näitus “Sünnipäevad” algab II korruse fuajees, kust vaataja leiab Rammuli pildid. Büttneri maalid on väljas III korruse fuajees ja muusikaosakonna galeriis. Näitust saab vaadata 21. märtsini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp