Kumus tutvustatakse Jaapani legendaarsete animefilmide originaaljoonistusi

2 minutit

Kolmapäeval, 20. veebruaril kell 18 räägitakse Kumu kunstimuuseumis näitusest „Ulmelised ruumid ja linnavisioonid. Jaapani animatsiooni kõrghetked”. Väljapanekut tutvustab projekti koordinaator Ragne Nukk. Jaapani legendaarsete animefilmide režissööride ja filmikunstnike originaaljoonistuste näitus on esimene omataoline projekt Euroopas ning on Tallinnasse jõudnud Berliinist ja Madridist. Osalemine muuseumipiletiga.

Jaapani anime on filmide „Akira” (1988) ja „Ghost in the Shell” („Hing anumas”, 1995) läbilöögist alates olnud globaalses popkultuuris tähelepanuväärsel kohal. Kumus avatud näitus viib vaataja animefilmide tootmisprotsessi kulisside taha, tutvustades joonistusi, kavandeid, tegelaskujusid ja eeltööna valminud fotosid sellistelt filmirežissööridelt ja -kunstnikelt nagu Hideako Anno, Haruhiko Higami, Kōji Morimoto, Hiromasa Ogura, Mamoru Oshii ja Takashi Watabe. Samas esitatavad katkendid filmidest loovad otseühenduse eeltöö ja valmisteose vahel.

Näitus jälgib Aasia metropolide nagu Tōkyō ja Hongkong arengut, viies vaataja fotode, joonistuste ja akvarellide abil ekslema nii suurlinna tolmustesse slummidesse kui ka mastaapsete kõrghoonete vahele.

Näituse kuraatorid on Stefan Riekeles ja David d’Heilly, projekti läbiviija Les Jardins des Pilotes (Berliin) koostöös 2dk (Tōkyō) ja partner on Obra Social Caja Madrid (Hispaania).

Näitus „Ulmelised ruumid ja linnavisioonid. Jaapani animatsiooni kõrghetked” on Kumu kunstimuuseumis avatud 18. maini 2013.

Ekskursioon toimub publikuprogrammi „Pikad kolmapäevad Kadriorus” raames, mis kestab Eesti Kunstimuuseumi Kadriorus asuvates muuseumides 2012. aasta oktoobrist 2013. aasta aprillini. Mikkeli muuseum, Kadrioru kunstimuuseum ja Kumu kunstimuuseum on kolmapäeviti avatud kuni 20.00.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp