“Eesti Vabariik 95. Pidulikud hõbeehted” Uue Kunsti Muuseumis

2 minutit

Olete kutsutud näituse pidulikule avamisele 13. veebruaril kell 15.00

Alates 13. veebruarist on Uue Kunsti Muuseumis avatud Vivian Schotowsky Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud pidulike hõbeehete näitus. Kunstnik on põimunud vabariigi-teemalistesse ehetesse kordumatu looduse ilu ja oma fantaasia, kasutades Uus Meremaalt pärit sinakasrohelist paua kivi. Kokku eksponeeritakse 111 ehet.

Vivian Schotowsky kirjutab enda kohta järgmist:

Olen sündinud Pärnus 1950. aastal. Peale Rääma kooli lõpetamist suundusin õppima Tallinna Kergestööstustehnikumi tekstiili erialale. Pealinnast saigi minu uus elukoht, kus kohtasin ka oma tulveast kullassepast abikaasat. Tema tõi ning juhatas mind ehetemaailma ja õpetas mulle kullassepa ametit. Minu lemmikmetalliks kujunes kohe alguses hõbe, mida täna meeldib komponeerida koos poolväärsikivide ja vääriskividega.

Olen hõbeehteid teinud 38 aastat ja ikka suudab see imeline metall mind üllatada oma võimlasterohkusega. Samuti leidub mul endalgi lõpmatuseni uusi ideid, mis teeb minust igavese õppija ja katsetaja. Mul on olnud õnn ühendada oma töö ja hobi. Kõik ehted teen suure rõõmu ja pühendumusega, seetõttu arvan et neis valitseb positiivne energia ja hea aura.

Töötan põhiliselt poolvääriskividega. Oma sinakas-roheliste värvuste poolest hõbedaga väga sobivat Uus Meremaalt pärit paua shelli kasutan üle 15. aasta. Vabariigi aastapäevale pühendatud näitusele valisin rukilille tooni paua, mille hõbe-valged ja mustad varjundid moodustavadki Eesti lipu värvid.

Näitusele olen lisanud ka fotosid mõnedest minu varasematest töödest.

Vivian Schotowsky

Näitus Uue Kunsti Muuseumis jääb avatuks kuni 10. märtsini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp