Ville-Karel Viirelaid näitusega “ABRAKADABRA MISTER UNIVERSUM” Tartu Kunstimaja Monumentaalgaleriis

1 minut

TARTU KUNSTIMAJA (Vanemuise 26) 
“ABRAKADABRA MISTER UNIVERSUM”
Ville-Karel Viirelaid Maal, graafika ja video 

15.02.- 10.03. 2013
Tartu Kunstimaja Monumentaalgalerii

Näituse pidulik avamine reedel, 15.02 kell 18:00. Avamisel toimuvad performance ja maagilis-muusikalised etteasted – kaasategevad Ig Noir, Cracked Actor ja sõbrad. 

Näitus “ABRAKADABRA MISTER UNIVERSUM” käsitleb üksikisiku ja universumi vahelisi suhteid. De-digitaliseerin hävitatud dokumentatsioonidest loodud kollaaže, nii reaalseid kui mõttelisi. Meditatiivsed ekspressioonid paljastavad meediumite sidustamise protsessis ilmnevaid eksistentsiaalselt tähelepanuväärseid kombinatsioone. Eesmärgiks võiks olla uute esteetiliste ja kontseptuaalsete kujundite ja mõtteprotsessideni jõudmine. Abstraktsed liikumised reaalsena tunduvas maailmas. Nii jõuame alateadliku äratundmisemänguni vajaduseni teada, aktsepteerida, ümberformuleerida ja unustada. “ABRAKADABRA MISTER UNIVERSUM” pakub kummalist vaadet elu ja surma maastikule läbi metafüüsilise naljaloogika. Lagunemise ja au lõpmatut kordust läbi aja lõpu.  

Ville-Karel Viirelaid on õppinud kunsti Academia Non Gratas ja Eesti Kunstiakadeemias. Olnud kaastegev kunstirühmitustes F.L.Ü, CnOPT ja Non Grata. “Abrakadabra Mister Universum” on kunstniku esimene isiknäitus Tartus.   

Tere tulemast, kallis kunstisõber!

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp