Alpinist ja fotograaf Jaan Künnap koondas oma loomingu albumisse Fotograafia minu elus

2 minutit

Album sisaldab 240 näitusefotot enam kui tuhandest, mis valminud ligi 40 aasta jooksul. Pooled pildid on mustvalged, pooled värvilised, pooled pärinevad möödunud sajandist, pooled sellest.

Jaan Künnap on andekas iseõppija, kes pole fotograafias erialast haridust saanud. Ometi on ta esinenud enam kui sajal näitusel, võitnud tunnustust Eestis ja välismaal.

Murranguliseks kujunes 1972. aasta, mil Jaanil oli valida, kas veeta suvepuhkus nii nagu aasta varem supelrannas aega surnuks lüües või minna alpinismilaagrisse. Liisk langes mägede kasuks. Kaasa sai ka fotoaparaat Zenit B. Samal sügisel tuli tunnustus „Spordilehe” fotokonkursil – Jaan sai 3. koha fotoga, millel mehed mängisid 3600 m kõrgusel jalgpalli. Järgmised 10 aastat kulusid oskuste lihvimisele nii fotograafias kui alpinismis. 1982. aastast hakkas diplomeid ja tunnustusi tulema hulgi.

Jaan Künnap ei ole kuulunud nimekatesse kunstnike ühendustesse. Ta ei ole selle pärast põdenud, vaid ajanud sirge seljaga oma asja. Mägede võlu kõrval on Jaani kireks olnud naise keha ilu jäädvustamine. Albumis on kõrvuti rahvusvahelist tunnustust leidnud fotodega mägedest alajaotus naine fotos. Need tööd dokumenteerivad omal moel Jaani kui kunstniku arengut.

Albumi esitlus toimub reedel, 8. veebruaril, kell 16.oo Kiek in de Köki VI korrusel.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp