Tartu Kunstimajas kohtumine kunstnikuga: Saskia Järve

1 minut

Teisipäeval, 5. veebruaril kell 18.00 toimub Tartu Kunstimaja väikeses galeriis kohtumine näituse „Süütuid mälestusi ei ole“ autori Saskia Järvega.

Projekti keskmes on autori siseanalüüs, mis saab hoogu pärast ootamatut haigestumist. Uskudes, et haigestumine on põhjustatud tema mõtteviisidest, otsustab ta oma mõtlemist muuta. Seejuures saab talle abimaterjaliks A. Adleri` i teos „Inimesetundmine”, kus muuhulgas kirjeldatakse meetodit, mille rakendamisel on võimalik välja selgitada inimese

eesmärke. Meetod seisneb lühidalt selles, et tuleb püüda ühendada inimese elus eri aegadel esinevaid käitumisviise ja väljendusvorme, mille tulemusena saadakse nn. ühtlase suuna mulje. Olulisel kohal eesmärkide väljaselgitamisel on mälestused. Kõik mälestused kannavad endas (mitteteadlikku) lõppeesmärki, nad hoiatavad või innustavad. Päris „süütuid” mälestusi ei ole.

Toetudes mineviku mälestustele ja olevikus aset leidvatele sündmustele püüab autor selgusele jõuda oma eesmärkides, teha korrektuure oma mõtteviisides, et neid eesmärke saavutada ning seeläbi saada terveks.

Näitus jääb avatuks 10. veebruarini

Vestlust juhib kunstiteadlane Peeter Talvistu. Kõik huvilised on väga oodatud kaasa mõtlema ja rääkima.

Üritus on tasuta.

Kohtumiseni!

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp