Näituse Sarah Maple avamine Tallinna Linnagaleriis 1.02. kl 18.00

2 minutit

Briti ajaleht The Independent on nimetanud Sarah Maple’it (sündinud 1985) inglise kunstniku Tracy Emini troonipärijaks. 2007. aastal valiti ta üheks “Neljast uustulnukast” (“4 New Sensations”) Charles Saatchi korraldatud noorkunstnike võistlusel. Sellega pani ta aluse oma rahvusvahelisele tuntusele ning on seejärel maalide, fotode, videode ja performance’itega osalenud näitustel mitmel pool maailmas, sh New Yorgis, Londonis, Pariisis, Amsterdamis, Münchenis, Istanbulis ja Toronotos. Hiljuti valiti ta esindama briti kaasaegset kunsti näitusel „British Cut“ Hong Kongis. 1. veebruaril avaneb Eesti kunstipublikule võimalus tutvuda väikse läbilõikega Sarah Maple’i loomingust Tallinna Linnagaleriis.

Tallinna näitusel soovib Sarah Maple käivitada arutelu väärtuste rollist naiste elus globaliseerunud maailmas, kus formaalselt on kehtivad sugude võrdsuse ja vähemuste kaitse põhimõtted. Sarah Maple’i isa on kristlane, ema moslem, aga tema enda looming purustab naisi ahistavad kopitanud normatiivid ja toleratses ühiskonnas sündinuna teeb ta seda ilma igasuguste komplekside ja valehäbita. Sarah Maple’i kunstikeel on küll feministlikule traditsioonile omaselt jõuline, kuid ei rõhu kunagi ohvripositsioonile, vaid loob pidevalt humoorikaid ja elaani täis alternatiivseid lahendusi tulemaks toime misogüünse ühiskonna vajakajäämistega.

Kunstniku koduleht : www.sarahmaple.com 

Olete oodatud näituse avamisele reedel, 1. veebruaril kell 18.

Avalik vestlus kunstnikuga laupäeval, 2. veebruaril kell 16 Tallinna Linnagaleriis. 

Kuraatorid :

Anne Maisvee, amaisvee@gmail.com

Rebeka Põldsam, rebeka@cca.ee 

Näitust toetavad : Briti Nõukogu, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium 

Täname : von Stackelbergi Hotel, BI&C, Mindworks, Diesel Arts, Beverley Knowles, Harry Liivrand, Merike Kallas. 
 
Tallinna Linnagalerii
Harju tn 13
Avatud : K-P 12-18 

Tallinna Linnagaleriid toetavad : Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Eesti Kunstnike Liit

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp