Uue Kunsti Muuseumi üleskutse – taaskasutusteemaline näitus Pärnus

2 minutit

Uue Kunsti Muuseumi pühendab märtsi 2013 oma majas taaskasutuse propageerimisele. Korraldame näituse, kus kajastame vanadele ja tarbetutele esemetele uue elu andmist läbi kunstnike silmade.

Kutsume näitusel osalema kunstnikke, kes kasutavad oma loomingus taaskasutatavat materjali, kas lihtsalt vanu või siis tarbetuid esemeid või osa nendest. Ootame kunstnike osavõtusoove koos teoste kirjeldustega (fotodega) 11. veebruariks 2013 e-posti aadressil: muuseum@chaplin.ee

Näituse toimumise aeg 13. märtsist kuni 14. aprillini 2013 Uue Kunsti Muuseumis, Esplanaadi 10, Pärnu.

Iga esitatud töö peab sisaldama taaskasutatud materjali.  Näituse zhürii annab kõikidele osavõtusoovijatele teada oma otsusest 18. veebruariks 2013.

Näitus toimub koos töötubadega – näitusel osalevad kunstnikud saavad tutvustada oma tehnikat ja õpetada seda kasutama. Koostegemine meistriklassides annab energiat ja uusi ideid, kuid kõige olulisem on kogu protsess ise, kus vanast saab uus.

ROHKEM INFOT NÄITUSE JA TÖÖTUBADE KOHTA
Oleme varemgi korraldanud näituseid taaskasutuse teemadel ja need on olnud väga populaarsed. Näiteks soome kunstniku Anna WildRose näituse töötoad olid nii edukad, et pidime huvilistele lisatunde korraldama.
Loodame, et ka seekordne näitus äratab inimesi rohkem leidma enda jaoks rohelist mõtteviisi.

Projekti peaeesmärgiks on muuta inimeste mõtlemist loodussõbralikumaks taaskasutuse väärtustamise kaudu ning näha esmapilgul kasututes asjades midagi väärtuslikku, kui mitte endale, siis teistele. Vahel võib saada just vanast ja kasutust asjast endale sobiliku ning vajamineva eseme.

Kunstnikud, kes kasutavad oma loomingus igapäevaselt teise ringi tooteid, oskavad noortele edasi anda teadmisi, mis väärtustavad oma panuse andmist keskkonnasäästlikku eluviisi. Samuti annavad korraldatavad töötoad lapsevanematele võimaluse näha, kuidas teha keskkonnasõbralikumaid otsuseid igapäevaelus.

Kui meie näitusekülastajal või meistriklassis osalejal tekib lisaks loomingulisusele ka  huvi keskkonnahoiu vastu, oleme oma üritusega eesmärgi täitnud.

Projekti sihtgrupiks on igas vanuses käsitöömeistrid, kellele meeldib nokitseda ning näputööd teha. Eelkõige ootame töötubadesse lapsi koos vanematega. Praktiline tegevus arendab nii laste kui ka täiskasvanute meisterdamisoskust ja suunab osalejaid leidma innovaatilisi lahendusi. Lapsevanematele pakub projekt võimalust laiendada oma teadmisi taaskasutamise valdkonnas läbi kunstilise vaatenurga ning arutada erinevaid loomevõimalusi professionaalsete kunstnikega.

Näitusega paralleelselt toimub lastejoonistuskonkurss “KUIDAS HOIAN”, mis toimub koostöös Tallinna Linnamuuseumi Lastemuuseumi, Tallinna Keskraamatukogu ja Eesti Rahvakunsti- ja Käsitööliiduga.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp