Anu Raua näitus “Eesti asi” Kondase keskuses

1 minut

Kolmapäeval, 9. jaanuaril 2013, kell 17 avatakse Viljandis Kondase Keskuses ANU RAUA näitus „Eesti Asi“.

Eksponeeritakse valikut kunstniku pikaaegsest vaibaloomingust, vaipade kavandeid ning Viljandimaa parimate kultuuri-ja sporditegijate austamisõhtul „Pärlipeol“ valminud Aapo Puki portreed Anu Rauast.

Alanud on Anu Raua juubeliaasta, eelmise aasta lõpus pälvis ta elutöö eest Eesti Rahvuskultuuri Fondi tänuauhinna, käesoleva aasta alguses sai ta eelkõige vanavara kogumise ja Heimtali muuseumi asutamise eest Viljandimaa kultuuripärli tiitli ning 20. veebruaril 2013 avatakse Tallinna Kunstihoones tema esinduslikumaid ülevaatenäituseid.

Viljandi näitusele on valitud peamiselt need vaibad, mida siin varem avalikult eksponeeritud pole, hõlmates peaaegu neljakümmet Anu Raua loominguaastat.

Anu Raua looming pole tema argistest toimetamistest eraldiseisev, moodustades iseenesestmõistetava harmoonilise koosluse tekstiilikunstist, kirjutamisest, talupidamisest, õpetajaks olemisest, vanavara kogumisest, muuseumi arendamisest, pärandi talletamisest ja kõige selle kooshoidmisest. Põlvest põlve edasi antud elutarkus ilmneb tema loomingus, kujundades ausameelse, lihtsa, sügava, ilusa hingetarkusega kootu või öeldu, sageli põimub tema vaipades tõsimeelsus ja eluterve huumor ning argisus ja igavikulisus. Anu Raud on öelnud: „Tahaksin südamest tänada meie esivanemaid, kes on jätnud maha nii rikkalikult elu- ja ilumärke, kust annab eluaeg inspiratsiooni ammutada“.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp