Mikk Madisson Hobusepea galeriis

2 minutit

Reedel, 21.12.2012 kell 18.00 avab MIKK MADISSON (1987) Hobusepea galeriis isikunäituse „GRUEL“.

Mikk Madisson on õppinud Tartu Ülikoolis materjaliteadust, lõpetanud 2012. aastal Eesti Kunstiakadeemia skulptuuri osakonna bakalaureuseõppe ja on täiendanud end Berliini Kunstiülikoolis video ja filmi erialal ning oli aastatel 2011-2012 inglise kunstnik Phil Collins´i ateljees praktikal. Hetkel õpib Madisson Eesti Kunstiakadeemia magistrantuuris uusmeedia erialal. Avatav projekt on Madissoni esimene isikunäitus.

Mikk Madisson: „Näitus uurib körti kui kujundit. Kört (ing. k. „gruel“) on agraarühiskonna tekkest saati olnud alamate ühiskonnakihtide põhitoidus ning paljudes ühiskondades on kört või kördilaadsed toidud seda siiani. Kört on alati olnud rõhumise või rõhutute sümbol. Kunstniku eesmärk on unustatud sümboli uurimine ja lõppkokkuvõttes kördi kui sümboli tähenduse laiendamine vaataja teadvuses. „Ma ei sööks seda kunagi,“ on kunstniku arvates äärmiselt murettekitav mõttekäik, sest selles peitub tegelikult inimeseks olemise koormat põlastav väärtushinnang. Seni, kuni oleme inimesed, oleme kõik sunnitud väiksemal või rohkemal määral „körti sööma“. Seda tõsiasja silmas pidades kutsub näitus üles inimlikule solidaarsusele, eesmärgita anda edasi poliitilist või sotsiaalkriitilist sõnumit.“

Näitus jääb avatuks 7. jaanuarini 2013.

Tänud: Joshua Crowle, Joon Woof Lee, Andrus Laansalu, Uku Sepsivart, Triin Ruumet, Norman Lõuk, Kristiina Oomer, Artur Sanglepp, Rainar Aasrand, Kristo Kampus, Johann Sander Puustusmaa, Marko Nautras, Jaan Sarapuu, Rebeka Põldsam, Mari-Liis Ilmoja, Kirke Kangro, Raivo Kelomees, Ave Habakuk ja Kristel Saan.

Näitust toetavad Eesti Kultuurkapital ja OÜ Saare Dolomiit.

Näituseid Hobusepea galeriis toetab Eesti Kultuuriministeerium.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp