„Fotoaparaadiga mööda Narvat“

1 minut

Neljapäeval, 19. aprill kell 16.00 avatakse Narva linnuse 5. korrusel uus näitus „Fotoaparaadiga mööda Narvat“

Näitus on pühendatud Narva linnaelu pildistamisele aastatel 1944-1990.

Fotograafia paljudest eri žanritest  mitte ükski ei näita aega nii usaldusväärselt, nagu teeb seda linnamaastiku pildid ja pildilugu.

Linnamaastiku pildistamine sai populaarseks alates fotograafia ilmumise algusest. Pildilood on aga pildiajakirjanduse tulemus, mis tekkis tänu trükinduse ja fotograafia täiustamisele 19. sajandi lõpul ja hakkas arenema kompaktkaamerate ja esimeste välkvalguste ilmumisega.

Pildiajakirjanduse “kuldne aeg” tuli 1930-1950-ndatele ning alates 1970. aastatest pildiajakirjanduse töid eksponeeritakse kunstigaleriides. Televisioon ja interneti kiire areng põhjustas 1990-ndatel aastatel pildiajakirjanduse kriisi. Kuid muuseumite kogudes on alati pildiajakirjandus aukohal.
Näitusel eksponeeritakse Narva linnaelu fotosid perioodil alates 1944. aastast kuni 1990. aastani. Selle ajastu objektiivne pilt – kiiresti muutuv linnamaastik, linnaelanikud arhitektuuriliste rajatiste, tööstusobjektide, parkide ja tänavate taustal, oma igapäevases elus, oma töökeskkonnas. Kõike seda näitavad nii Narva ajalehtede piltnikute kaadrid, kui ka Narva muuseumis säilitatavad fotod isiklikest arhiividest. Kaamerate kogu tutvustab selle perioodi fototehnika arengut.

Näitust toetab fond Kultuurkapital.

Näitus on avatud kuni 27.08.2012. a.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp