1Galerii esitleb Jüri Kase ja Frank Jonsi loomingut

2 minutit

Kevadhooaeg 1Galeriis toob kunstipublikuni Jüri Kase ning Luksemburgi kunstniku Frank Jons’i loomingu väljapaneku.

“Esmapilgul erineva mõtte- ja väljenduslaadiga autorite looming täiendab üksteist ning tekitab läbi abstraktsioonidemaailma ühises näitusesaalis värske lisaenergia. Kaske iseloomustab mõõdukuse ja mõõdetuse suhe, range kontroll ja täielik läbikomponeeritus. Jons seevastu on impulsiivne ja laseb teosel pigem iseennast rikastada,” selgitab  galerist Mihkel Ilus.

Prantsusmaal sündinud, pikka aega Luksemburgis elanud ja töötanud Frank Jonsi loominguga saab tutvuda Eesti kunstipublik esmakordselt. Autori töid iseloomustab juhuslikkuse usaldamine ning tohutu värvipotentsiaal.

Jüri Kask on Eesti kunstimaastikul tuntud ja tunnustatud tegija, kelle joonistused ja maalid juhatavad vaataja puhaste kujundite maailma ning ideaalse vormi otsinguteni.
Kase ja Jonsi tööde näitus on 1Galeriis avatud 10. juunini. Näitus sai teoks tänu Luksemburgi välisministeeriumile, MTÜ Luksemburgi Sõprade Seltsile ning Luksemburgi Kunstnike Liidule.

2008. aasta lõpust Luksemburgi aukonsulina tegutsenud Vahur Krafti sõnul on 1Galerii eesmärk korraldada Luksemburgi ja Eesti kunstnike ühisnäitusi ning laiendada kultuurialast koostööd kahe väikeriigi vahel.  1Galerii avanäitusel oli võimalik nautida Priit Pärna jõulisi söejoonistusi, millest üksvalmis spetsiaalselt uue galerii avamiseks.  Pärna kõrval debüteeris Eestis omaloominguga luksemburgi noor ja ulja stiiliga kunstnik Marc Bertemes.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp