Esmaspäeval, 12.03.2012 kell 17.00 avatakse Draakoni galeriis MARJU AGO (1985) isiknäitus „talk about things you know“.

2 minutit

Marju Ago sõnul on näituse pealkiri inspireeritud intervjuust Lady Gaga´ga, milles Gagamainib, et muusika mida ta loob, kajastab popkultuuri ja kunsti – maailma, milles ta vahetult elab ja mis seetõttu on tuttav ja omab tema jaoks kõneainena olulist tähendust.

Näituse autori sõnul sõnul huvitab teda kunstis eelkõige individuaalse kogemuse edastamine läbi kollektiivselt tuttavlike motiivide ja situatsioonide: „Püüan luua töödes atmosfääri, mis on samaaegselt anonüümne ja igav ning mõjub tänu maalimise käigus tehtud esteetilistele valikutele siiski isiklikuna. Maalide algmaterjalina kasutan isiklikku fotoarhiivi, mis sisaldab spontaanseid,  peamiselt mobiiltelefoniga  tehtud argipäevaste tegemiste ülesvõtteid ja reisidel tehtud fotosid. Lõuendile maalin omakorda ainult üksikud detailid, mis tagantjärgi olulised näivad ning visuaalselt mõjuvad tunduvad  ja vaatajale piisavalt assotsiatiivset ruumi jätavad. Näitusel „talk about things you know“ on näiteks tõlgendused döner kebabi (türgi kiirtoidu) reklaamist, mis lubab elitaarseid maitseelamusi; ühe Euroopas enim populaarse mööbli- ja sisustuskaupluste keti IKEA ideaalse trendika kodu kujunduslahendusi pakkuvast plakatist. Samuti vaated pimeduses paistvatele valgusreklaamidele ja tuledele ning video, mis valminud juhuslikult filmitud materjalist, kus ühel elaval shoppingutänaval noormees Michael Jacksonit matkides raha üritab teenida. Tegemist on nn mainstream-kultuuri odavate ilmingutega, mis kahjuks või õnneks ühiskonnas äärmiselt mõjuvat rolli omavad.“

Marju Ago on lõpetanud 2009. aastal Eesti Kunstiakadeemia maalikunsti erialal, täiendanud end Linzi Kunstiakadeemias Austrias ja hetkel õpib Hamburgi Kunstiakadeemia magistriõppes Saksamaal.

Näitus jääb avatuks kuni 24. märtsini 2012.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Näituseid Draakoni galeriis toetab Eesti Kultuuriministeerium.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp