Päris pildid kevadises kastellaanimajas

1 minut

Alates tänasest 8. märtsist saab E.Vilde muuseumi Kastellaanimaja galeriis vaadata noore autori Ed Labetski maalinäitust “Päris pildid”.

See on kunstniku esimene õlimaalinäitus. Eelnevalt on Ed kogunud tuntust kui digi- ja fotokunstnik. Ta on kujundanud ka mõned raamatud: A.Anvelt “Director” ja M. Kala “Maailm nõudmiseni”. Näituse pildikesed, nagu Ed neid hellitlevalt nimetab,  on vabada ja isiklikud. Enamusel neist pole nimesid ja raske on määratleda stiili. Näitusel on vaatamiseks 10 erinevat tööd portreest popini ja popist abstraktsionismini. Kunstnik sõnab; “Tegu on tavategemistest väga erinevate töödega – olen oma igapäevases töös harjunud tabama tarbija soove”.

Keegi on öelnud “Writing about music, is like dancing about architecture” . Ed Labetski sõnab, et temal on veidi sama tunne maalimise osas. Pilt täidab tema jaoks ise oma ülesannet sellega, et kõneleb iga vaatajaga omamoodi. Õlimaal on kunstniku sõnul tore ja ta arvab, et aina digitaalsemas igapäevaelus lähevad tunded, mis tekivad päris füüsilisi maale tehes või vaadates aina tugevamaks ja rohkem hinda.

Näitused:

Digikunstinäitus “Overdose” 2002

Koomiksinäitus “Graafilised unenäod” 2009

Näitus jääb avatuks 26. märtsini 2012.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp