Moe-eri näitusel “Bosch & Bruegel. Ühe maali neli jälge”

2 minutit

Kunstiajaloolase Greta Koppeli sõnul pärinevad näitusel eksponeeritud neli maali suure tõenäosusega Antwerpenist. „Transiitkaubanduse keskusena vahendas Antwerpen omal ajal ka Itaalia ja Prantsusmaa moeuudiseid Põhjamaadesse,” ütles Greta Koppel. „Seal liikusid uuemad moenoodid, millega kaupmehed said tutvust teha. Tänapäevalgi on Antwerpen säilitanud moemaailmas olulise rolli, seal asuvad mitmed moekoolid ning Kuninglikust Akadeemiast on sirgunud mitmed nimekad moeloojad – Walter van Beirendonck, Dirk van Saene, Ann Demeulemeester jpt.”

„Need tiheda tegevustikuga maalid on tulvil põnevaid stseene, veidraid tegelasi ja esoteerilisi sümboleid, mis väärivad avastamist ja uurimist,” ütles Kadrioru kunstimuuseumi direktor Kadi Polli. „Lisaks pakuvad maalid võimaluse vaadata 16. sajandi kunstniku ateljeesse ning tutvuda lähemalt tollal kunstiteose valmistamiseks kasutatud tehnikate ja materjalidega.”

Näitus on Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 üks olulisemaid kunstiprojekte. Näitus toimub tihedas koostöös Taani Rahvusgalerii ja Glasgow Ülikooliga. Näitust toetavad Kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital. Suure panuse on andnud ka AS Merko Ehitus, kelle abil toimus Kadrioru kunstimuuseumis asuva maali „Kaubitsejate ja rahavahetajate templist väljaajamine” restaureerimine. Näitus sai teoks tänu Euroopa Liidu programmi Kultuur suurtoetusele.

Osalemine muuseumipiletiga. Osalejate arv on piiratud. Soovitav on eelregistreerimine tel 606 6400 või kadriorg@ekm.ee.

Publikuprogramm „Pikad kolmapäevad Kadriorus” toimub Eesti Kunstimuuseumi Kadrioru filiaalides oktoobrist aprillini 2011–2012, kui Kadrioru kunstimuuseum, Mikkeli muuseum ja Kumu kunstimuuseum on kolmapäeviti avatud kuni 20.00.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp