Helendav heeliumkera Kadrioru pargis, kummalised struktuurid ja helid Kumus

1 minut

„SPATIUMI” kunstnikud kasutavad kunstilist illusiooni, et uurida pildiliste kujutuste teket, nende avarad käsitlused sisaldavad endas nii mineviku kui tuleviku mõõdet. Kuraator Maria Kjær Themseni sõnul on neis töödes vähem vaatemängulist edvistamist ja rohkem peent tunnetust, huumorit ja poeetilist formalismi. „Ühe põlvkonna kunstnikud töötavad erinevate meediumitega, kuid neid ühendab materjaliga töötamise meetod, mis pöörab tähelepanu objektile endale või viisile, kuidas me ümbritsevat maailma tajume,” ütles näituse kuraator Maria Kjær Themsen.

Näitusega kaasnevad loengud, juhendatud õpitoad ja performance’id. 20. jaanuaril kl 15 tutvustab näitust kuraator Maria Kjær Themsen (inglise keeles) ja kl 16.30 astub vaatajate ette kunstnik Olof Olsson, kes esitab 50-minutilise performance’i. Üritused on muuseumipiletiga.

Projekti algatajateks on 2012. aasta Taani Euroopa Liidu eesistumise raames Taani Saatkond Eestis ja Kumu kunstimuuseum. Näituse avamisega tähistatakse Taani Euroopa Liidu eesistumisperioodi algust.

Näitust toetavad Taani Kunstiagentuur, Taani Kunstinõukogu, Kuninglik Taani Saatkond, Taani Kultuuri Instituut, DSV Transport, Plahn Systems, Tura Scandinavia ja Bico Professionel.

Näitus „SPATIUM. Taani kaasaegne kunst” on avatud 13. maini 2012 Kumu kunstimuuseumis.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp