Jüri Arraku juubelinäitus “VAIMNE TEE” Uue Kunsti Muuseumis

2 minutit

Teine tähelepanuväärne teos näitusel on „Jagajad“, 2008. Kisklemine käib mitte kristuse vaimse pärandi vaid temast maha jäänud riiete pärast. Kas jälle vihje tänasele päevale?

Kas see on autori nägemus tänasest Eesti ühiskonnast, kus peaminister on peaideoloog ja peapühak, olukorra tegelikud peremehed aga inimhingedega kaubitsejad?

Või on tegemist minu väärastunud ettekujutusega, kui otsin igavikulistes maalides päevakajalisi peegeldusi? Enda vabanduseks pean ütlema, et suur kunst olevat see, kuhu väike vaataja oma pisikese maailmaga ilusasti ära mahub. Või mida teie arvate, head kunstisõbrad? Arvan, et vastuse peab leidma igaüks ise. Ja selleks tekib peagi võimalus, kui tulete vaatama Jüri Arraku juubelinäitust “Vaimne tee”, mis avaneb Uue Kunsti Muuseumis kolmapäeval, 21. jõulukuu päeva õhtuhämaruses ehk kui täpselt välja öelda, siis kell 3 pärast lõunat. Näitust õnnistama oleme palunud ülempreestri Ardalion Keskküla.”Vaimne tee” jääb Pärnusse uue aasta alguseni ning seda saab vaadata iga päev hommikul üheksast kuni õhtul üheksateistkümneni. Jõuluilu igasse silma ning jõulurahu igasse koju!

Mark Soosaar

Uue Kunsti Muuseum
Esplanaadi 10, Pärnu
tel: 4430772
www.chaplin.ee
avatud iga päev 9-19.00
24.detsembril 10-15.00
25.detsembril – suletud
26.detsembril 11-18.00
31.detsembril 9-17.00
1.jaanuaril 12-19.00

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp