Eesti Energia Kaevanduste kunstigaleriis unikaalne näitus „Põlevkivi kaevandamine läbi kunstnike silmade“

1 minut

Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrov tänas kunstnike, kes tegid oma panuse kaevandamise kujutamise traditsiooni jätkamisesse. ”Kaevurite töö on oluline ja on ära teeninud suure tähelepanu. Mul on hea meel, et pildisari kaasaegsest kaevandamisest ja sellega seotud tööprotsessidest on esindatud just Eesti Energia Kaevandustes kui suurimas kaevandamisettevõttes pikema traditsiooniga”, ütles Veljo Aleksandrov näituse avamisel.

Kohtla-Järve kunstnike ühenduse liige Aivar Rihkrand, kes on hariduselt mäeinsener, ütles näituse avamisel, et kaevurite töö ei sobi esmapilgul lõuendile jäädvustamiseks, kuid  kaevandamine on huvitav tegevus ja pakub kunstnikule hea võimaluse oma oskuste proovile panemiseks. ”Kaasaegne kaevandamine on muljetavaldav ja ka kunstnikele inspireeriv,” ütles Aivar Rihkrand.

Näitus jääb avatuks Eesti Energia Kaevanduste kunstigaleriis aadressil Jõhvi, Jaama 10 kuni 17. veebruarini 2012. a.

Sissepääs näitusele on kõigile kunstihuvilistele tasuta.

EE Kaevanduste kunstigalerii on avatud 2003. aastast. Esimesena  eksponeeriti rahvusvaheliselt tunnustatud kunstniku Siim-Tanel Annuse töid.  Oma töid on galeriis eksponeerinud Evald Okas, Markus Kasemaa, Uno Roosvelt, Ilmar Kruusamäe, Virge Jõekalda, Irina Baleva, Lembit Michelson, Meelis Adamson, Veera Lantsova, Enn Käiss, Arkadi Jartsev, Aleksander Igonin, Aarne Hanni, Tõnu Noorits jpt.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp