Mare Kelpmani “LOOD” Hop galeriis

1 minut

Tekstiilikunstnik Mare Kelpman eksperimenteerib oma näitusel Hop galeriis kangapindadega ja uudse ning jõuliselt peale tuleva digitehnikaga tekstiili valdkonnas. Tehnika ja masin ise on leidnud laia kasutusala kaasaegses tekstiilikunstis kuid jääb siiski vaid vahendiks. Kunstnik proovib ja otsustab kus on nendevahelise suhte piirid. Mare Kelpmani eesmärgiks ei olnud fotot lihtsalt vaibaks kududa vaid proovida kui tinglikuks saab kujutades minna. 

Aegajalt seisatame ja püüame leida vastuseid. Missugused lood mõjutavad meie eelistusi ja valikuid? Mis on tegelikult oluline? Mis aitab püsida loodis?

Näitus on esitatud juskui suure pildialbumina. Selles on olulised ehtsad ja lihtsad asjad, avatud silmapiir; meri ja sellega kaasnev paljulubav vabadusetunne.

Digitaalselt kootud vaibad rõhutavad aja kulgu läbi must-valge värvigamma. Faktuurides domineerivad vanadel meremehetekkidel kasutatavate kangakirjade tuletised. Läbi pindade ornamentika näeb eri ajakihtide ladestumist. Eesti rahvavaipadest inspireerituna koosnevad tekstiilid justkui kahest erinevast osast.

/Mare Kelpman/

Näitust toetab Kultuurkapital.

Näitusi Hop galeriis toetab Eesti Kultuuriministeerium.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp