Mäluasutused kutsuvad digitalgutele

2 minutit

Sel aastal kolmandat korda toimuvate digitalgute raames pakutakse Facebooki keskkonnas talgulistele tuvastamiseks välja valik Eesti mäluasutustes hoiul olevaid ajalooliseid fotosid, mis mingil põhjusel on puudulikult kirjeldatud, lootuses, et keegi talgulistest tunneb fotol olevad kohad ja inimesed ära või teab foto kohta muud huvitavat infot. Tänu sellele saab tulevaste põlvede jaoks kultuuripärand paremini kirjeldatud ja muutub ka erinevates andmebaasides paremini otsitavaks.
Kokku on digitalgutel tuvastamiseks väljas rohkem kui 150 fotot. Info, mida loodetakse digitalguliste abiga koguda, on väga mitmekesine. Küsimusi on nii sõjanduse, spordi kui ka tehnika vallast. Samuti on mitmed mäluasutused välja pakkunud 1980ndatest aastatest pärinevaid fotosid, kus hea õnne korral võib inimene ära tunda iseenda, oma sõbra või suguluse ja oskab ehk nimetada, millise koha või sündmusega on tegu.
Kõigil huvilistel on võimalik fotosid vaadata, kommenteerida ning infoga täiendada digitalgute facebooki lehel www.facebook.com/digitalgud.

Fotod lisatakse digitalgute raames leheküljele kahes jaos: esimene osa 3. mail ja teine 7. mail. Samuti on digitalgute lehel võimalik tutvuda ka varasematel aastatel digitalgutel tuvastamiseks väljas olnud fotodega.
Digitalgutel osalevad mäluasutused:
Eesti Ajaloomuuseum
Eesti Rahva Muuseum
Eesti Rahvaluulearhiiv
Harjumaa Muuseum
Hiiumaa Muuseum
Meremuuseum
Rahvusraamatukogu
Rahvusarhiiv
Tallinna Linnaarhiiv
Teatri ja Muusikamuuseum
Rannarahva muuseum
Valga Muuseum

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp