Neljapäevast algab Sõpruses Jazzkaare muusikafilmide nädal

1 minut

Kaheksa päeva jooksul tulevad näitamisele kolm mängufilmi, üks animafilm ja neli dokumentaali ning ekraanilt libiseb üle terve plejaad suurepäraseid artiste biitlitest Justin Timberlake’ini ja Tšaikovskist Lou Reedini.

Festivali avafilmiks on biitlite eluaegsest erasekretärist rääkiv südamlik dokumentaal „Good Ol’ Freda“. Näitamisele tuleb ka legendaarse Michel Legrandi muusikal hõljuv muusikal „Les Demoiselles de Rochefort”, kus peaosades Gene Kelly ja Catherine Deneuve. „Blues Brothersile“ oli kultusfilmi staatus kindlustatud juba enne linastumist – midagi vähemat ei saa juhtuda teosega, kus kõrvalosades mängivad James Brown, Aretha Franklin, Johnny Lee Hooker ja Ray Charles. Igas vanuses filmisõprade jaoks on kavas suurejooneline ja kujutlusvõime piire lammutav Walt Disney muusikaline joonisfilm „Fantaasia“.

Esmaspäeval on esma- ja ainukordselt võimalus Eestis suurelt ekraanilt vaadata ka vendade Coenite eelmise aasta suurhitti „Inside Llewyn Davis“. Lou Reedi „Berlin“ on võrratult visuaalne retk samanimelise sünge kontseptalbumi kontsertsalvestusse ning „30th Century Man“ on muusikaliselt lummav rännak erakliku geeniuse Scott Walkeri loometeel. Muusikafilmide nädala lõpetab aga hoogne ja elurõõmus „Michel Petrucianni: Body and Soul“, mis räägib legendaarse itaalia jazz-pianisti seiklusrikkast elust.

 www.kinosoprus.ee

muusikafilmide nädal www.facebook.com/events/223564441174266.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp