19.03. kell 17.00. avatakse Võru Linnagaleriis uued näitused!

3 minutit

Liis Kogeri maalinäitus „Seal külmas kambris tulid …”

Näituse pealkiri on poeet Mihkel Reinkorti luuletuse esimene rida, mis juhatab sisse ja hoiab endas kõigi näitusel olevate tööde teemat: armastuse ringkäiku hetkedes. Näitusel on eksponeeritud valik õlimaale, mis valminud aastatel 2011-2012. Iga töö juures mängib olulist rolli värv. Kunstniku sõnul on tegemist ekspressiivsete ja intuitsiooni usaldavalt loodud maalidega sellest, mis hingele oluline.

Autorile pole tähtis lahterdada töid abstraktseteks või figuratiivseteks, kuna abstrakt on nagunii figuuri baasil – ja välistada ei saa ka vastupidist. Lõppkokkuvõttes loeb tunne, sest see on selles elus ainus, mida usaldada. Maalid on dialoog vaataja ja pildi vahel, valmis tööde esitamise valikul on võitnud soov pakkuda vaatajale õrnu ja erke meeleseisundeid. 

Liis Koger on sündinud 1989. aastal ja õpib Tartu ülikoolis maali erialal. Lisaks ühele isiku- ja arvukatele ühisnäitustele on tema töid eksponeeritud välismaal. Kogeri maalid on olnud väljas Tartu Kunstnike Majas, galeriides Loov ja Vaal, Šveitsis, Itaalias. 2012. a. veebruaris ilmusid ajakirjas „Akadeemia” Kogeri viie maali mustvalged reprod.

Noor kunstnik on jõudnud endale nime teha ka luuletajana. 2011. a. ilmus Liis Kogeri debüütkogu ,,Tantsud armastuse lõppu”. Tema luulet on avaldanud ajakiri „Looming”.
 
Tartu Kõrgema Kunstikooli meedia- ja reklaamikunsti osakonna üliõpilaste näitus

“Ekraanimüra 2” on järg 2011 kevadel toimunud “Ekraanimürale”. Näitusele, mis pakkus valiku Tartu Kõrgema Kunstikooli meedia- ja reklaamikunsti osakonnas tehtud videotöödest.

Nüüd, aasta hiljem, näidatakse Võru Kandles, kas ja mis vahepeal toimunud on. Suurem osa valitud animatsioonidest, muusika-, eksperimentaal- ja muudest videotest on valminud aastatel 2010-2012. Vaheldumisi saab näha varemavaldamata palu ja telest tuttavaid töid.

Alla 14-aastastel külastajatel soovitame näitusele kaasa võtta täiskasvanu. Mõned tööd võivad tekitada küsimusi või vajada täiskasvanu selgitust.

Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna üliõpilaste näitus

Näitusel eksponeeritakse kunstnike isiklikest teemadest inspireeritud ruumimakette ning suureformaadilisi vabagraafika töid.

Iga kunstnik interpreteerib galeriiruumi maketivormis oma vaatepunktist ja teemast lähtuvalt. Vähendatud galerii mõõtmed annavad võimaluse fantaasial lennata ning mitte piiritleda end ruumilavastuse materiaalsete küsimustega.

Nähtavaks saab:

–          Optiline ruum- ruuminihestus ja vaatajaga manipuleerimine op -kunsti kaudu; sisemustrid.

–          Paberlõigetest ruumiline kaasaegne muinasjutumets- teatridekoratsioonilikud siluetid, tuššijoonised, elu kihilisus.

–          Ruum, kus näituse külastaja muutub eksponaadiks – vaataja asetatakse vaadeldavaks.

–          Installatsioon leidmotiividest, mis tasapinnana loob ruumiillusiooni.

–          Mikromaalim

–          Südameruum – koht, kuhu looming peidetud on. Installatsioon maalidest.

Ühisnäitusel osalevad: Liisa Kivimäe, Maria Kondimäe, Kadi Kusnets, Agnes Liping, Sandra Nihvelt, Kadri Riives, Liis Tamm, Liis Kaljo.

Juhendajad: Madis Liplap ja Kadri Toom

Väljapanekud Võru Linnagaleriis jääb avatuks 12. aprillini.

Galerii on avatud tööpäeviti kell 12:00 – 18:30 ning kultuurimajas Kannel toimuvate ürituste ajal.
Näituste külastamine on tasuta.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp